dimarts, 6 de maig de 2014

Exposició sobre La discapacitat i els programes d'integració

Enhorabona a n'Amanda i na Marta de 2n ESO A per la bona qualitat de la seva feina en l'exposició que han fet avui a classe. M'ha impressionat i això en dóna ànims per dur endavant amb la feina tan complexa que tenint !!!! Gràcies.

Han definit prou bé el concepte de discapacitat. Van parlar de tipus i graus i d'avanços mèdics, tècnics i de la biotecnologia. Ens han fet veure de la impotància que té la col·laboració sanitària-asumptes socials - educació i formació per fer front a les necessitats que planteja qualsevol tipus de discapacitat. Ens han parlat de programes d'integració i associacions com l'ONCE, i finalment ens van explicar en què consisteixen els Jocs Paralímpics i van parlar d'alguns esportistes.

Els Jocs Paralímpics
 Són un esdeveniment internacional on hi participen esportistes amb alguna discapacitat física o sensorial que se celebra cada quatre anys, durant les setmanes posteriors als Jocs Olímpics, sota els auspicis del Comitè Paralímpic Internacional.
Els primers Jocs Paralímpics d'estiu es van celebrar l'any 1960 a Roma (Itàlia), i els primer Jocs Paralímpics d'hivern van ser l'any 1976 a Örnsköldsvik (Suècia).
 Hi participen atletes amb discapacitat motriu, amputacions, ceguesa i paràlisi cerebral. Els que tenen deficiències mentals, en canvi, participen en els Jocs Mundials Special Olympics.
Els Jocs Paralímpics tenen com a precedent una competició esportiva organitzada des de l'any 1948 a Anglaterra per Sir Ludwig Guttmann en la que participaven ex-combatents de la Segona Guerra Mundial que havien patit lesions a la columna vertebral i que eren a l'Hospital Stoke Mandeville. Va ser el 1960, any en què es van celebrar els Jocs Olímpics de Roma, que es van organitzar els primers Jocs Paralímpics, oberts a tots els esportistes amb discapacitats físiques, no només als veterans de guerra. A partir de 1976, coincidint amb els primers Jocs Paralímpics d'hivern, es van incloure altres tipus de discapacitats.
La participació ha anat creixent en cada edició de manera espectacular, des dels 400 atletes a Roma l'any 1960 fins als més de 4.200 a Pequín l'any 2008.
Des de la celebració dels Jocs Olímpics d'estiu de 1988 a Seül (Corea del Sud), els Jocs Paralímpics es fan a la mateixa ciutat on es realitzen els Jocs Olímpics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada